?>

Hur går det till när man ska välja sin helt första appstyrda vibratorer? Hur fungerar dessa sexleksaker, vad bör man tänka på innan man inhandlar dem och vilka tillbehör är bra att köpa i förväg? Några eller alla av dessa frågor cirkulerar säkerligen i ens huvud om man inte tidigare har använt sig av appstyrda vibratorer – men oroa dig inte! Nedan ska vi lite mer djupgående gå in på fakta kring appstyrda vibratorer och allt som man kan tänkas vilja veta innan man inhandlar sin första appstyrda vibrator.

Hur fungerar en appstyrd vibrator?

Det är enklare än man kanske tror att börja använda en appstyrd vibrator antingen vid onani på egen hand eller tillsammans med ens partner när man vill krydda till det i sovrummet. När vibratorn väl har köpts behöver man nämligen bara ladda upp den (eller sätta in batterier beroende på vilken typ av vibrator det är) och sedan laddar man ner applikationen som vibratorn används med.

När mobilen och vibratorn väl har fått kontakt med varandra kan man börja styra vibratorn via mobilen för att få den bästa möjliga upplevelsen. Efter användning är det lätt som en plätt att tvätta av sexleksaken antingen med tvål och vatten eller sexleksaksrengöringsmedel.

Att styra vibratorn via en applikation

Det är mycket lätt och smidigt att styra en vibrators vibrationer via en app, men någonting som man kanske inte är medveten om är just att detta även tillåter för fler vibrationsmönster i de flesta fallen. Vibratorer som styrs av fjärrkontroller brukar komma med alltifrån ett vibrationsmönster till omkring 10 varianter, men inte är detta alltid nog. Om man dock istället satsar på en applikationsstyrd vibrator kan det hända att man får tillgång till oändliga vibrationsinställningar. Ja, du läste rätt!

Hur fungerar då det här? Jo, medan fjärrkontrollen bara har ett visst antal knappar så låter en applikation användaren att skapa sina egna vibrationsmönster. På så sätt kan man få precis de inställningarna som man letar efter, och om man vill göra sin appstyrda vibrator lite mer personlig kan man låta sin partner skapa vibrationsmönstret som man sedan själv kommer att använda. Det kan förvandlas till en het och kinky lek i sovrummet som man sent kommer att glömma.

Trosvibratorer

Med en app som styrs på distans via en applikation öppnas dörrarna till helt nya möjligheter och upplevelser. Mobilen behöver nämligen inte vara nära vibratorn för att kunna sätta på, stänga av och skifta vibrationsmönstret. Ens partner kan därför exempelvis ta kontroll över ens vibrationer från köket samtidigt som man befinner sig med vibratorn i sovrummet – men varför stanna i hemmet? Vissa vibratorer fungerar som så kallade ”trosvibratorer”. Detta syftar på att vibratorn är utformad för att kunna placeras i användarens trosor, vilket tillåter personen att ta med sig vibratorn ut i det offentliga.

Dessa trosvibratorer är vanligtvis mycket tystlåtna så att allmänheten inte ska ha någon aning om vad som försiggår. Lek kinky lekar utomhus där man själv bär trosvibratorn medan ens partner styr vibrationerna från mobilen – kanske när man befinner sig i biosalongen, på favoritrestaurangen, på nattklubben eller bara när man strosar runt i stan. När man inhandlar vissa trosvibratorer så ingår ett par sexiga trosor som verkligen håller vibratorn på plats.

G-punktstimulering eller klitorisstimulering

Man brukar dela upp vibratorer i två typer när det kommer till just stimulering: de som stimulerar G-punkten samt de som stimulerar klitoris. Vibratorerna som stimulerar G-punkten har ibland en lätt böjning till sig för att nå precis rätt när man för in vibratorn. Vibratorerna som stimulerar klitoris kan å andra sidan komma i en liten bullet-form som man håller mot klitoris eller – såsom nämnt ovan – läggs i trosorna.

Vad man föredrar är helt upp till en själv, men ibland behöver man inte ens välja mellan dem. Det finns nämligen appstyrda vibratorer som både stimulerar klitoris och G-punkten samtidigt. Ett exempel på detta är Rabbit-vibratorerna som är mycket populära och välkända inom världen av sexleksaker. De kommer utrustade med en dildo som är införbar, men även med en klitorisstimulator som är formad likt en kanin lite längre ner på skaftet som når precis rätt. Dessa sexleksaker har en motor i själva dildon samt en motor i kaninen för dubbel njutning på en och samma gång. Bättre kan det knappast bli!

Tillbehör för ens appstyrda vibrator

När man överväger att införskaffa sig sin första vibrator är det inte bara appstyrda vibratorer som man bör kika igenom, utan även mycket händiga tillbehör som rekommenderas att ha i hemmet. Ett av dessa tillbehör är ett glidmedel för att lätt föra in leksaken eller att låta den glida mot huden utan motstånd. De vanligaste glidmedlen som inhandlas är antingen ett vattenbaserat glidmedel eller en silikonbaserad variant. Det sistnämnda har ett glid som aldrig tycks torka ut, men det kan också komma att bli relativt dyrt. Vattenbaserat glidmedel, å andra sidan, får jobbet gjort till en billig peng – och den här varianten har därför blivit att föredra för många.

Andra händiga hjälpmedel är batterier om detta skulle behövas. Såsom vi ska tala mer om nedan drivs appstyrda vibratorer antingen av ordinära batterier, uppladdningsbara batterier eller en laddningssladd. Om det är just batterier som behövs för att vibratorn ska fungera kan detta vara ett händigt verktyg att ha hemma i batterilådan. Om vibratorn drivs av lite mer ovanliga batterier så mottar man oftast dessa i paketet vid köp av vibratorn, men om den använder ordinära batterier (exempelvis AAA- eller AA-batterier) så krävs det vanligtvis att man själv köper dessa separat.

Det sista tillbehöret som kan vara bra att ha hemma för ens appstyrda vibrator är ett rengöringsmedel – men inte vilket rengöringsmedel som helst, utan ett som är särskilt framtaget för sexleksaker. Efter användning vill man naturligtvis att ens appstyrda vibrator ska bli fullkomligt rengjord, och trots att enbart vatten samt tvål är nog för att göra vibratorn ren är det väl värt att satsa på ett sexleksaksrengöringsmedel för att göra leksaken fullkomligt ren.

Batterier eller laddningssladd

Det finns flera olika sätt som en appstyrd vibrator kan laddas upp på, där en av de vanligare sätten är att använda batterier. Det är dock av yttersta vikt att kontrollera hur vibratorn laddas upp innan man bestämmer sig för att köpa sexleksaken så att man verkligen får en leksak som passar en likt handen i handsken. Leksaker som drivs med batterier ser till så att man slipper den långa processen av att ladda upp vibratorn med en sladd, men samtidigt håller inte batterier alltför länge och man kommer därför snart att behöva köpa nya. Är det värt att köpa en leksak med batterier bara för att den är billig trots att det kan kännas i plånboken att ofta behöva inhandla nya batterier? Det är upp till en själv att bestämma.

Ett ytterligare vanligt uppladdningssätt är appstyrda vibratorer som drivs med ett litiumbatteri. Detta är inte samma sak som ett ordinärt AA- eller AAA-batteri då litiumbatteriet kan laddas upp igen efter dess att det har urladdats. På så vis behöver man inte oroa sig för att konstant köpa nya batterier när ens appstyrda vibrator får slut på ström. Det kan också vara bra att ha i åtanke hur en laddningssladd för batterier ibland kommer med i paketet, så inte heller behöver man ge sig iväg för att köpa detta.

Sist men inte minst använder sig vissa vibratorer helt enkelt av en laddningssladd som man sticker in i väggen. Då behöver man aldrig inhandla några batterier och kan istället ladda upp leksaken hur många gånger som helst när den väl har laddats ur. Den enda nackdelen med detta är att man vanligtvis tvingas ladda vibratorn i flera timmar innan man kan använda den under 1-2 timmars tid. För detta skäl får man helt enkelt väga för- och nackdelarna mot varandra för att ta reda på vad som passar ens individuella behov och önskemål.

Vattentät eller inte

När det kommer till vatten och vätskor finns det två olika typer av appstyrda vibratorer: de som endast är stänktåliga och de som är fullkomligt vattentäta. När man talar om en vibrator som är vattentät syftar man på en sexleksak som man kan ta med sig in i duschen eller ner i badkaret. Vanligtvis står det i manualen hur djupt under vattnet man kan hålla vibratorn innan den inte längre klarar av trycket. Om leksaken å andra sidan endast är stänktålig betyder detta att vätskor såsom glidmedel och naturliga kroppsvätskor är någonting som leksaken klarar av, men man bör inte ta med den in i duschen eller ner i badkaret.

När allt kommer till kritan kan man få mycket utav en vattentät sexleksak. Varför inte ta ett mysigt varmt bad för sig själv och testa på sin leksak eller ställa sig i duschen med sin käraste för heta vattenlekar. Allt är möjligt med den rätta appstyrda vibratorn.

Var hittar man den rätta appstyrda vibratorn?

Det finns främst två olika platser där man kan få tag på en appstyrd vibrator: antingen i en fysisk butik eller i en webbutik på nätet. Om man vill att inköpet ska vara diskret kan det dock definitivt vara en god idé att satsa på en appstyrd vibrator från en webbutik. När sexleksaker levereras brukar de komma i ett mycket neutralt paket så att omgivningen inte ska vara medveten om vad man har köpt. Även på ens bankkonto brukar webbutiken dra pengar under ett annat namn så att köpet även där ska vara anonymt.

En ytterligare fördel med köp på nätet är att man vanligtvis får tillgång till ett större sortiment samt att man lätt kan söka efter precis det som man är på jakt efter. Webbutiken kommer nämligen ofta med olika kategorier som man kan bläddra igenom, så om det är just en appstyrd vibrator som har fått upp ens intresse så kan man omedelbart klicka sig bort till den kategorin och se alla de produkterna inom området som butiken bjuder på. Inte nog med det, utan man får dessutom utförlig information samt beskrivning av produkten i fråga så att man är helt hundra på vad man håller på att köpa. Lämna därför jackan på kroken och köp en perfekt appstyrd vibrator från hemmets bekväma vrå.

Sexlakan vid användning av vibrator

Beroende på hur man använder sin appstyrda vibrator kan det komma att bli kladdigt. Kanske föredrar man våta lekar där man inkluderar glidmedel, massageoljor, champagne, vispgrädde eller liknande. Vid dessa tillfällen kan ens möbler bli förstörda – eller i alla fall mycket svåra att tvätta av. Heta lekar med ens appstyrda vibrator tillsammans med partnern ska naturligtvis inte kännas som en syssla, så just därför kan man satsa på ett sexlakan för att se till så att ens möbler hålls skinande rena.

Ett sexlakan är såsom det låter: ett lakan som man lägger över sin säng, på golvet eller över en annan möbel för att vätskor inte ska nudda vid något annat än lakanet. Materialen som lakanet kan vara tillverkat av varierar, men oavsett om det är vinyl, lack eller någonting helt annat så kommer dessa lakan att vara förträffligt enkla att tvätta av. Efter användning sköljer man helt enkelt av lakanet eller lägger in det i tvättmaskinen (beroende på vad lakanets material är) och inom kort är allting rent och torrt. Om man dessutom vill skydda sina kuddar så finns det örngott i liknande material som ser till så att man kan njuta gränslöst utan att behöva oroa sig för ens möbler.

Ta de våta lekarna med sina appstyrda vibrator ännu längre genom att köpa en platt pool med upphöjda kanter som är gjord just för samlag, förspel eller vattenlekar med ens appstyrda vibrator. De höjda kanterna ser till så att vätskor inte rinner utanför, så man kan lätt njuta utan någon oro.

Krydda till lekarna med heta klädesplagg

Visst kan en vibrator på egen hand krydda till det i sovrummet, men man behöver inte alltid sluta där. Många webbutiker bjuder exempelvis på heta kostymer, utstyrslar samt fetischkläder som kommer att göra stunderna i sovrummet med ens älskade ännu hetare. Varför inte komplettera den appstyrda vibratorn med en het skoluniform, en kattkostym, en sjuksköterskekostym eller kanske en rosa kaninkostym? Alla dessa kläder är framtagna för att ge en äkta ”sexual vibe” som verkligen kommer att uppskattas av båda parter i sovrummet. Om man vill ta det ett steg längre kan man inhandla fetischkläder att använda tillsammans med ens appstyrda vibrator. Vilken riktning man vill ta lekarna i är helt upp till en själv!

Appstyrd vibrator tillsammans med sexmöbler

Det är inte bara kläder som kommer att göra upplevelserna med ens partner bättre: man kan dessutom satsa på sexmöbler, sexmaskiner eller varför inte sexgungor. Den förstnämnda är en typ av möbler som är framtagna för perfekt passform under samlag, förspel eller användandet av exempelvis en appstyrd vibrator vid onani. Det blir helt enkelt ett mycket bekvämt underlag för att sitta upp eller ligga ner när det väl är dags att dra nytta av sin appstyrda vibrator.

Om man vill komma åt ännu bättre så kan även en sexgunga sitta på sin plats. Dessa gungor monteras vanligtvis antingen i taket eller över en dörröppning, vilket kanske inte är det lättaste för en sexleksaksnybörjare, men som kan bli fantastiskt för de som har tid över och vill testa på någonting nytt. Vissa sexgungor kommer med manschetter så att man kan fästas på gungan vid heta BDSM-lekar medan den appstyrda vibratorn används på en av ens partner. Man kommer lättare åt de njutbara punkterna när man sitter uppe på en gunga, och det blir dessutom mycket roligare än att bara lägga sig ner i sängen. Krydda därför gärna till det med en appstyrd vibrator och en sexgunga!

Fetischlekar och BDSM med appstyrd vibrator

Även de som har en förkärlek till dominans- och maktlekar kan få mycket utav en appstyrd vibrator. Varför inte därför köpa med lite het BDSM-utrustning när man införskaffar sig en ny appstyrd vibrator. Kanske satsar man exempelvis på de populära handbojorna som tillåter den dominanta att låsa fast den undergivna för att sedan använda den appstyrda vibratorn på honom eller henne. Om handbojor inte är att föredra kan man även byta ut dem mot rep eller tejp som är särskilt framtaget för BDSM-lekar på så sätt att det inte blir klibbigt efter användning.

BDSM-lekarna med ens appstyrda vibrator behöver inte ta slut där, utan det finns många fler leksaker som man kan kika lite närmare på. Vad sägs om en ballgag – en munkavel med en boll som fästs i den undergivnas mun så att han eller hon inte får tillåtelse att tala förrän den dominanta säger till. Med en ögonbindel, en ballgag i munnen och en appstyrd vibrator som förs in kan lekarna med ens partner snabbt bli kinky, heta och härliga. Oberoende av vilka typer av lekar som man föredrar kommer en appstyrd vibrator att förbättra upplevelsen både när man onanerar på egen hand samt när man tar del av lekar tillsammans med ens partner.