?>

Om man är ute efter en sprillans ny sexleksak så är inte alltid lätt att veta var man ska börja leta. Sexleksaker såsom klitorisstimulatorer har alltid varit mycket populära, och just därför finns det tusentals (om inte mer än så) varianter att välja mellan. För att se till så att man hittar rätt och har så mycket info som möjligt innan man börjar leta så ska vi nedan gå igenom allt som man kan tänkas vilja veta om klitorisstimulatorer.

Fortsätt att läsa för att ta reda på mer om hur en klitorisstimulator fungerar, vad det finns för olika varianter av leksaken, hur den laddas upp, vad man bör ha i hemmet innan man köper sin klitorisstimulator och mycket mer därtill!

Vad är en klitorisstimulator?

Den första frågan som vi naturligtvis måste besvara är vad en klitorisstimulator egentligen är och vad den gör. Lyckligtvis nog avslöjas detta i dess namn: det är en leksak som stimulerar ens klitoris. Hur den gör detta och hur leksaken ser ut kan dock variera stort beroende på vilken leksak man väljer. I de flesta fall syftar man på en liten vibrator som hålls mot ens klitoris för att förse en med förträfflig njutning.

Hur man styr vibrationerna beror på vilken typ av klitorisstimulator man satsar på, men man brukar kunna kontrollera vibrationsinställningarna antingen direkt på leksaken, via en fjärrkontroll eller genom en applikation på mobilen. Med klitorisstimulatorer som kontrolleras via en fjärrkontroll eller direkt på leksaken är det vanligt att man kan välja mellan alltifrån 1 vibrationsmönster till 10 olika varianter. Även hur svaga eller intensiva vibrationerna ska vara är någonting som styrs med en uppåt- eller nedåtriktad pil på antingen leksaken eller fjärrkontrollen.

När det dock kommer till klitorisstimulatorer som kontrolleras via en applikation på mobilen brukar det se lite annorlunda ut. I många fall får man fler vibrationsmönster att välja mellan, och det är långtifrån omöjligt att man har möjligheten att skapa sina helt egna vibrationsmönster. Man kan enkelt inkorporera detta i de heta lekarna i sovrummet med sin partner, då man kan låta partnern skapa ett helt unikt vibrationsmönster som man sedan själv använder sig av.

Njutning med fjärrkontroll på distans

Vi talade ovan om att man kan kontrollera klitorisstimulatorer med hjälp av en fjärrkontroll eller mobilapplikation, och det finns ett par stora fördelar med den här typen av sexleksak. Då antingen fjärrkontrollen eller mobilapplikationen fungerar på flera meters avstånd från vibratorn (beroende på vilken leksak man använder) kan detta göra lekarna med ens partner så mycket bättre. Varför inte ta med vibratorn ut i det offentliga och använda den i exempelvis en biosalong, på en restaurang eller på en nattklubb.

För att göra lekar i det offentliga enklare och smidigare finns det särskilda trosvibratorer som man kan dra nytta av. Dessa är små bulletvibratorer som går att placera i trosorna för att sedan tas med utomhus utan att allmänheten märker av det. Trosvibratorer är i vanliga fall ganska tystlåtna så att de inte ska dra uppmärksamhet till sig, och detta gör dem perfekta för offentliga lekar. Vissa trosvibratorer som man inhandlar kommer till och med tillsammans med ett par medföljande trosor som man kan föra in vibratorn i så att den verkligen ska sitta på plats. Ta med ens klitorisstimulator ut på stan, tillåt ens partner att styra vibrationerna och njut av fantastiskt kinky lekar tillsammans med ens käraste.

Lekar i duschen och badkaret

Vissa älskar att ta med sig sexleksaker in i badrummet för att exempelvis få en avkopplande stund i badkaret eller ta del av hett förspel med ens partner i duschen. Trots att en stor mängd klitorisstimulatorer drivs av batterier finns det ändå en hel uppsjö av vibratorer som tål vatten, men det gäller att hitta den rätta varianten. Innan man inhandlar sin klitorisstimulator är det alltid en bra idé att läsa produktbeskrivningen för att ta reda på om ens föredragna klitorisvibrator bara är ytterst lite stänktålig eller om den är helt vattentät.

Klitorisstimulatorer som enbart är stänktåliga klarar av glidmedel och liknande vätskor, men bör aldrig nedsänkas i vatten. Vattentäta vibratorer – å andra sidan – kan både följa med ner i badet samt in i duschen. Om man har tur framgår det i produktbeskrivningen exakt hur långt under vattnet som man kan sänka ner vibratorn.

Andra användningsområden

En klitorisstimulator är i första hand tillverkad just för att stimulera klitoris, men tro det eller ej har dessa vibratorer många fler användningsområden. Då sexleksaken kan beskrivas som en liten vibrerande maskin kan den utan problem dras nytta av vid helkroppsmassager. Inhandla lite härlig massageolja och för vibratorn över hela kroppen. Även stimulering av bröstvårtorna kan kännas fantastiskt med hjälp av en vibrator, så om man är på jakt efter en klitorisstimulator kan det vara bra att veta hur användningsområdena inte slutar här.

Fler typer av vibratorer

De lite mindre vibratorerna som trots detta ger fantastiska vibrationer och stimulering brukar vara klitorisstimulatorerna. Såsom vi tidigare har nämnt håller man denne vibrator mot klitoris för att sedan bara kunna luta sig tillbaka och njuta. Någonting som man kanske inte är medveten om är att det dock finns ett antal andra sorters vibratorer, där en av de vanligaste varianterna är G-punkts vibratorn. Sexleksaken i fråga brukar vara smått böjd så att det ska vara enklare att föra in den för att nå precis rätt punkt, och när den väl är inne så känns vibrationsmönstren otroligt härliga.

Med dessa två vibrationstyper i åtanke kan man faktiskt inhandla en variant som både innehåller en klitorisvibrator och en G-punkts vibrator. Bland dessa brukar ett särskilt märke stå ut i mängden: Rabbit-vibratorerna. De har länge hamnat på topplistorna över några av de bästa vibratorerna på marknaden, och det är ganska lätt att förstå varför. Denne typ av vibrator har ett långt skaft som kan föras in för att stimulera G-punkten, men det finns även en liten kaninliknande del på utsidan som stimulerar ens klitoris samtidigt. Både klitorisstimulatorn och G-punkts stimulatorn brukar ha en motor i sig för att fullända upplevelsen.

Hur drivs en klitorisstimulator?

Det första som man antagligen kommer att tänka på när det är tal kring hur en klitorisstimulator kommer till liv är batterier – men det finns flera olika sorters batterier som används beroende på vilken klitorisstimulator man drar nytta av. Vissa klitorisstimulatorer har engångsbatterier inom sig, vilket betyder att man bara kan använda dem fram till dess att batterierna urladdas, och sedan får man helt enkelt köpa en ny klitorisstimulator. Lyckligtvis nog är dessa varianter oftast mycket billiga och kan exempelvis bli en trevlig Alla Hjärtans Dags present eller ett köp till sig själv om man bara vill testa på ens första klitorisstimulator.

Ett ytterligare sätt som en vibrator kan drivas på är med vanliga batterier såsom AA- eller AAA-batterier. Kom ihåg att dessa måste bytas ut relativt ofta, så om man ska satsa på den här typen av vibrator kan det bli lite hett om plånboken i längden. För de som vill ha en klitorisstimulator med batterier som inte konstant behöver bytas ut, varför inte kika på en leksak med ett uppladdningsbart batteri. När man beställer den här sortens klitorisstimulator får man oftast med en sladd i paketet så att man kan ladda upp batteriet igen när det har urladdats. På så vis finns det ingen oro över nya köp av batterier.

Sist men inte minst kommer det billigaste valet, nämligen att satsa på en klitorisstimulator som laddas upp med hjälp av en sladd. Här krävs det inga batterier överhuvudtaget, utan man pluggar bara in leksaken i väggen när den ska laddas. Den enda mindre nackdelen med den här sortens klitorisstimulator är att det många gånger krävs att man laddar upp leksaken i ett flertal timmar innan den är fulladdad.

Glidmedel och rengöringsmedel

Innan man ger sig av för att inhandla sin drömvibrator kan det vara en god idé att förbereda för det som komma skall. Det finns nämligen vissa tillbehör som borde finnas i hemmet som förberedelse för ens klitorisstimulator. Den första av dessa är de viktiga batterierna (om ens klitorisstimulator inte kommer att laddas upp med en sladd) De vibratorer som drivs av lite mer ovanliga batterier har många gånger dessa batterier medföljande i paketet, men om sexleksaken drivs av ordinära batterier såsom AAA- eller AA-batterier är det inte sällan som man själv måste köpa dessa separat.

Förutom att ha batterierna nära tillhands kan också ett sexleksaksrengöringsmedel sitta på sin plats. Detta är ett rengöringsmedel som är särskilt framtaget för sexleksaker och ser till så att ens klitorisstimulator blir extra ren. Det är dock värt att veta hur endast tvål och vatten kan vara nog för att få leksakerna rena, men om man vill gå den där extra milen för extra hygienisk rengöring bör man satsa på ett sexleksaksrengöringsmedel.

Det sista tillbehöret som kan vara bra att ha hemma är ett vattenbaserat glidmedel. Vissa vibratorer är inte införbara och kommer därför inte riktigt att kräva ett glidmedel, men om man vill att glidet ska bli bättre är ett vattenbaserat glidmedel alltid bra att satsa på. Det finns dessutom silikonbaserat glidmedel, men dessa är vanligtvis lite dyrare och kan medföra problem på så vis att silikonbaserade glidmedel i längden förstör silikonbaserade produkter (inklusive kondomer).

Varierande textur

Såsom vi tidigare har nämnt kommer vibratorer i så många olika utseenden med varierande funktioner, vibrationsprogram och storlekar – men visste du att de dessutom har olika texturer? Den alla vanligaste typen av klitorisstimulator har ett yttre som är fullkomligt slät så att leksaken helt utan problem ska kunna föras över huden. Andra heta varianter består av exempelvis en räfflad yta för att lägga till en extra dimension av njutning.

När man talar om införbara vibratorer är det inte ovanligt att stöta på de så kallade realistiska vibratorerna. Vad man menar med detta är att de har synliga ådror, ett markerat ollon, ibland kommer med testiklar och allt som allt är framtagna för att efterlikna den äkta varan. Ibland har dessa vibratorer till och med handmålade detaljer så att det ska se så verklighetstroget ut som möjligt. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till vilken vibrator man bör välja. Man inhandlar helt enkelt den klitorisstimulatorn som tilltalar en och förväntas kännas fantastisk mot huden. Valet är upp till en själv!

Beställ klitorisstimulatorer från en webbutik

En klitorisstimulator kan inhandlas genom att antingen besöka en fysiskt butik som säljer sexleksaker eller att bege sig in i en webbutik på nätet som specialiserar sig på diverse sexleksaker. Det kan dock vara bra att veta hur just webbutiker kommer med en lång rad fördelar som kan få en att föredra detta alternativ. En av de stora positiva aspekterna är just att webbutiker inte är begränsade av lokalens storlek, och för detta skäl kan sortimentet av klitorisstimulatorer och andra sexleksaker nästintill vara oändligt. Via sökfunktionen kan man mycket lätt söka efter precis den sexleksaken som har fångat ens intresse, och på så vis hittar man snabbt det som man letar efter.

Köp online blir därtill mer anonymt då man slipper att köra till en affär där andra kan se en. Till och med efter dess att man har beställt en klitorisstimulator på nätet så kommer leksaken att levereras i ett diskret paket med en avsändare som inte ger några ledtrådar angående var paketet har kommit ifrån.

Den sista stora fördelen är nog den mest uppenbara: att inte behöva lämna sin mysiga soffa. Skippa den jobbiga processen av att ta på sig kläderna, att slösa bensin för att ta sig till den fysiska butiken och att sedan köra hem igen. Istället kan man koppla av i hemmet, öppna upp sin dator och beställa den rätta klitorisstimulatorn utan att ens behöva ställa sig upp. Leveranstiden ligger oftast bara på några dagar, så man kommer inte att behöva vänta länge på ens drömklitorisstimulator!