?>

Lufttrycks vibratorerna är en relativt ny uppfinning, men den har redan tagit världen med storm. Den här sexleksaken är till och med så effektiv att vissa sexbutiker utlovar orgasmgaranti: om man inte får orgasm med hjälp av leksaken inom en viss tid får man pengarna tillbaka.

Vuxenleksaker

Om man inte tidigare har hört talas om lufttrycks vibratorer så är det fullt förståeligt med tanke på hur ny den här teknologin är, så för att få ett hum om hur den här typen av leksak fungerar ska vi nedan gå igenom vad en lufttrycks vibrator är, hur man ska gå tillväga för att använda den, vilka tillbehör som kan vara bra att ha till sin leksak och mycket mer därtill.

Vad är egentligen en lufttrycks vibrator?

En lufttrycks vibrator syftar på en sexleksak som olikt andra vibratorer inte använder sig av ordinära vibrationer. Istället använder den här leksaken tryckvågor för att omfamna och stimulera hela klitoris – inte bara toppen. Den här revolutionerande sexleksaken anses av många kvinnor vara den bästa vibratorn på marknaden, och för att få precis den stimuleringen som man är ute efter kan man utan problem justera styrkenivåerna med ett flertal knappar på leksaken.

Alla lufttrycks vibratorer satsar dock inte enbart på tryckvågor, utan kan komma med en kombination av både tryckvågor och vibrationer. Då lufttrycks vibratorer kommer i en rad olika prisklasser blir det inga svårigheter att hitta just den vibratorn som både passar ens budget, önskemål och behov. Med tanke på hur populär just den här leksaken har blivit kan man numera finna den i flera olika typer, storlekar, former och färger, så det är bara att börja kika igenom sortimentet redan idag!

Hur styrs en lufttrycks vibrator?

Vibratorers vibrationer kan styras på en lång rad olika sätt, allt beroende på vilken vibrator man väljer att inhandla. Just lufttrycks vibrator brukar styras via knappar på själva sexleksaken med en uppåtriktad pil, en nedåtriktad pil samt en knapp som styr både påsättning och avstängning. Andra typer av vibratorer kan styras via bland annat en liten fjärrkontroll som ger en möjligheten att justera vibrationerna på distans. Detta kan komma väl tillhands när man vill involvera sin partner i lekarna. Man kan exempelvis själv använda vibratorn medan partnern styr leksaken för riktigt kinky lekar i sovrummet eller i det offentliga.

Förutom att styra vibratorn på själva leksaken eller med hjälp av en fjärrkontroll så kommer det också vibratorer som styrs med hjälp av en applikation på mobilen. Den här appen kan man nästan alltid ladda ner helt gratis efter dess att man har inhandlat sin föredragna vibrator, och därefter har man många valmöjligheter framför sig. Leksaker som kontrolleras på själva leksaken eller via en fjärrkontroll brukar låta en välja mellan sisådär 10 olika vibrationsprogram (ibland lite mer, ibland lite mindre), men applikationer förser en med en värld av möjligheter. Man brukar här kunna skapa sina egna vibrationsmönster eller välja vibrationsprogram som redan ingår i appen. Därtill väljer man hur svaga eller starka vibrationerna ska vara, och allt som krävs för att nå den här punkten är att ladda ner appen och köpa leksaken.

Hur laddar man upp sin lufttrycks vibrator?

Alla vibratorer behöver ström på ett eller annat sätt, och detsamma gäller därför självfallet lufttrycks vibratorn. Just lufttrycks vibratorer är nästan alltid uppladdningsbara med hjälp av en sladd som man pluggar in i väggen, men det finns vissa andra sätt att ladda en vibrator på. Ett ganska ovanligt sätt är vibratorerna med engångsbatterier, vilket betyder att man bara kan använda sexleksaken till dess att batteriet tar slut, och sedan blir det dags att köpa en ny leksak. Dessa vibratorer är vanligtvis ganska billiga och kan bli perfekta som en kortvarig present till jul, Alla Hjärtans Dag eller en födelsedag.

Ett mer vanligt sätt att ladda upp en vibrator är med batterier såsom AAA- eller AA-batterier, men även lite mindre kända batterityper som ibland ingår i paketet när man inhandlar leksaken. Vid köp av dessa vibratorer är det bra att ha i åtanke att man med jämna mellanrum kommer att behöva köpa nya batterier när de gamla urladdas. I längden kan det därför göra lite ont i plånboken beroende på ens budget, så här kan det vara en fördel att istället satsa på en lufttrycks vibrator som laddas upp med en sladd.

Den sista varianten är de vibratorerna som kräver ett uppladdningsbart batteri. Såsom det låter är detta ett batteri som man flera gånger om kan ladda upp med hjälp av en sladd, så man slipper den jobbiga processen av att köpa ett nytt batteri när ens leksak har urladdats. Det är en god idé att kontrollera hur ens föredragna vibrator laddas upp innan man köper den så att man verkligen vet vad man kan förvänta sig. Som sagt är ett av de lättaste tillvägagångssätten att helt enkelt satsa på en lufttrycks vibrator som laddas upp med en sladd.

Vad ska man köpa till vibratorn?

Lufttrycks vibratorer är lite unika jämfört med införbara vibratorer på så sätt att man inte är i något stort behov av ett glidmedel, men man kan så klart ändå köpa till detta om man så föredrar. Vid val av glidmedel rekommenderas det nästan alltid att satsa på ett vattenbaserat glidmedel just för det skälet att silikonbaserade glidmedel kan förstöra silikonbaserade leksaker (och därför även kondomer)

En ytterligare rekommendation till många vibratorer som kanske inte gäller just ens lufttrycks vibrator är batterier. Om det skulle vara så att vibratorn drivs av batterier så är det naturligtvis en bra idé att planera så att ett antal batterier finns därhemma i batterilådan, men då många lufttrycks vibratorer laddas upp med hjälp av inget mer än en laddningssladd är detta inte alltid någonting som man behöver tänka på.

Sist men inte minst är det alltid händigt att ha ett sexleksaksrengöringsmedel vid ens sida. Såsom namnet antyder är detta rengöringsmedel framtaget för att just göra sexleksaker rena, så det blir ett perfekt val för ens lufttrycks vibrator. Tvål och vatten kan bli en ersättning om man inte skulle ha sexleksaksrengöringsmedel hemma, men man får inte en lika bra effekt endast med detta.

Användning i dusch och badkar

Med tanke på hur lufttrycks vibratorn är utformad kanske man tvekar när det kommer till att ta med sig ens sexleksak in i badrummet. Tro det eller ej är dock de flesta lufttrycks vibratorerna fullkomligt vattentäta, och tack vare detta kan man ta med dem både in i duschen och ner i badkaret. Njut exempelvis av heta lekar tillsammans med ens partner i duschen, eller ta en paus från den stressiga dagen genom att lägga sig ner i badet med favoritvibratorn.

Det enda man ska komma ihåg är att alltid först kontrollera om ens lufttrycks vibrator faktiskt är helt vattentät innan man tar med den in i badrummet. Detta gör man lätt genom att läsa produktens beskrivning i den webbutiken som man har beställt (eller ska beställa) produkten från. Alternativt kan det stå på vibratorns paket eller i manualen som medföljer. Om man har tur står det till och med precis hur långt ner under vattnet man kan doppa sin vibrator.

Skydd av möbler

Det är inte sällan som lekarna går åt det mer våta hållet oberoende av om man använder sin lufttrycks vibrator själv eller om man experimenterar med en partner. Här kan det vara tal om vätskor såsom glidmedel, massageoljor, grädde, champagne eller någonting helt annat. En sak som alla dessa vätskor har gemensamt är att de lämnar klibbiga fläckar som inte är särskilt roliga att försöka tvätta bort. Lyckligtvis nog finns det en mycket enkel lösning som ser till så att man aldrig mer behöver skrubba sina möbler.

Vi talar här om ett sexlakan som antingen kan läggas över soffan, på golvet, över sängen eller liknande. Detta sexlakan skyddar ens möbler och kommer att vara utomordentligt lätt att tvätta av efter användning. Örngott säljs dessutom i samma material som ser till så att man kan ta del av heta och våta lekar utan att behöva städa upp efter sig. Vissa sexlakan tvättas förhand efter användning medan andra kan läggas in i tvättmaskinen.

Om man är rädd för att vätskan ska rinna utanför sexlakanet så kanske man hellre vill satsa på en liten pool av samma material. Denne pool är helt platt, men har höjda kanter runt alla sidorna för att se till så att inga vätskor kan rinna utanför poolen. Lägg denne pool antingen på sängen eller på golvet för att börja leka våta lekar tillsammans med ens partner och – självfallet – tillsammans med ens lufttrycks vibrator.

Ytterligare härliga vibratorer att kika på

Såsom tidigare nämnt är lufttrycks vibratorer en mycket ny uppfinning, och innan denne sexleksak tog världen med storm fanns det en lång rad andra vibratorer som man fortfarande kan satsa på. Dessa ska vi tala lite mer om nedan så att man får ett hum om vad ens valmöjligheter är.

G-punkts vibrator

När man talar om en G-punkts vibrator så syftar man på en införbar leksak som stimulerar G-punkten. I många fall är den här vibratorn formad som en dildo med en lätt böjning till sig så att den enkelt kan föras in och nå den där perfekta punkten. Med lite vattenbaserat glidmedel blir detta en förträfflig vibrator för många. En G-punkts vibrator kan ha ett slätt utseende i många olika färger, men det finns därtill varianter som är mycket naturtrogna. Vad man menar med naturtrogen är att G-punkts vibratorn är framtagen för att likna en penis till en så stor grad som möjligt med ett markerat ollon och synliga ådror. Det finns dock hundratals olika G-punkts vibratorer som alla ser olika ut och med olika sätt att styra vibrationerna.

Klitorisstimulator

En klitorisstimulator är egentligen vilken typ av vibrator som helst med ett fokus på att stimulera klitoris. Med andra ord är en lufttrycks vibrator en typ av klitorisstimulator, men det finns många fler att välja mellan. Skillnaden mellan lufttrycks vibratorer och de resterande klitorisstimulatorerna är att de andra varianterna använder vibrationer istället för tryckvågor. Det finns till och med vissa vibratorer som både agerar som en G-punkts vibrator och en klitorisstimulator på samma gång.

Trosvibrator

Här kommer en ganska intressant klitorisstimulator, nämligen trosvibratorn. Den här sexleksaken är gjord för att kunna placeras i ens trosor och stanna på plats för fantastiska vibrationer som förser en med utomordentlig njutning. För paren som älskar att ta sina lekar ut i det offentliga är det just trosvibratorn som man bör kika lite närmare på då den här leksaken både är tystlåten samt nästan alltid kommer med antingen en applikation eller en fjärrkontroll. Man kan med andra ord lägga vibratorn i trosorna och ge sig ut på stan medan ens partner kontrollerar vibrationerna åt en. Det är sannerligen en nervkittlande lek som man aldrig vill ska ta slut. Grädden på moset är att vissa trosvibratorer kommer med ett par sexiga trosor som ingår i paketet med en ficka som vibratorn placeras i för att verkligen sitta på plats.

Massagestav

Det finns som sagt en hel uppsjö av olika vibratorer, men den sista som vi snabbt ska nämna är massagestaven. Den här vibratorn var från början inte en sexleksak, tro det eller ej. Den togs fram som ett objekt för massage. Inte långt efter dess att massagestaven dök upp på marknaden började kvinnor att använda den för helt andra sexuella ändamål, och numera har massagestaven kommit att bli en mycket populär sexleksak. Leksakens begynnelse kan dock fortfarande dras nytta av, då man både kan använda massagestaven när man ska krydda till de sexuella lekarna i sovrummet samt när man vill ge sin partner en helkroppsmassage. Det kan räcka med att inhandla lite skön massageolja och ens föredragna massagestav, och sedan är det fritt fram att ta del av härlig massage över hela kroppen.

Varför har lufttrycks vibratorn blivit så populär?

Vi har nämnt flera gånger om att lufttrycks vibratorn har vunnit folks hjärtan världen över, men vad är det just med lufttrycks vibratorn som gör den så fantastisk? En stor hjälpande faktor är att leksaken skapades så sent in på 2010-talet när vi nu har större kunskap kring kvinnlig anatomi och vad det egentligen är som gör att kvinnor kommer.

Därtill skapades lufttrycks vibratorn särskilt med kvinnors njutning i åtanke, någonting som inte alltid är fallet med andra sexleksaker. Bland annat massagestaven tillverkades först och främst för helkroppsmassager, och hade därför inte sin begynnelse som en sexleksak. Det bara råkade vara så att kvinnor började använda denne vibrator för sexuell stimulering.

Lufttrycks vibratorn å andra sidan tillverkades av en tysk man som specifikt ville ta fram en sexleksak som skulle ge användaren den optimala njutningen. Han lät till och med sin fru testa leksaken under produktionsfasen för att ta reda på vad som fungerade och vad som inte fungerade för att förbättra leksaken efter hennes tips. Den första varianten av lufttrycks vibratorn var relativt smärtsam, men efter varje ändring blev vibratorn bara bättre och bättre tills de nådde den förträffliga lufttrycks vibratorn som används idag.

Möbler för sexiga tillfällen

Varför använda lufttrycks vibratorn på egen hand när det finns så många andra tillbehör som kan göra njutningen ännu bättre? Ett exempel på detta är de många sexmöblerna som säljs i ett flertal sexleksaksbutiker. Sexmöbler ger en möjligheten att ligga eller sitta på ett riktigt bekvämt och härligt underlag medan man använder sig av lufttrycks vibratorn. De är särskilt utformade för att ge det perfekta stödet under kinky lekar tillsammans med ens partner, under onanistunder på egen hand, vid förspel eller samlag. När allt kommer till kritan kan man helt enkelt få mycket utav att satsa på en sexmöbel tillsammans med ens lufttrycks vibrator och andra sexleksaker därtill.

Fördelarna med att välja en sexbutik på nätet

Det finns flera olika platser som man kan vända sig till för att inhandla en lufttrycks vibrator, men någonting som alltid brukar rekommenderas är att köpa sexleksaken från en butik på nätet. Detta ger en nämligen anonymitet och valmöjligheter som man inte kommer att finna i landbaserade sexbutiker. Tack vare att webbutiker inte är begränsade av en fysisk lokal så finns det ingen gräns på hur många sexleksaker de kan erbjuda i sin butik. Just därför får man utomordentligt många olika lufttrycks vibratorer att välja mellan tillsammans med en hel uppsjö av andra sexleksaker. Använd dessutom sökfunktionen för att omedelbart komma till den kategorin som man är ute efter.

När man väl har beställt och ens lufttrycks vibrator är på väg till en så behöver man inte vara rädd för att ombudet eller allmänheten ska se vad man har beställt. Sexbutiker använder sig nämligen nästan alltid av diskret paketering och ett helt annat företagsnamn för att omgivningen inte alls ska kunna se vad man har beställt. Därtill finns det naturligtvis en stor fördel i att man slipper köra till en landbaserad butik när man beställer varor från en webbutik. Om man är ute efter en fantastisk lufttrycks vibrator kommer man helt enkelt att gynnas av att besöka ens föredragna sexbutik på nätet!